"A Magyar Helsinki Bizottság szerint az idén nyárra tervezett Budapest Pride-on részt venni kívánóknak nem csak a gyülekezési jogát sérti, hanem súlyosan diszkriminálja is őket a rendőrség döntése, amely a közlekedés érdekére hivatkozva megtiltja a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség felvonulásának megtartását a Budapest Városliget – Andrássy út – Alkotmány utca útvonalon"

- Engem mélységesen felháborít, hogy a “leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség” a mi (nem a fent említett közösséghez tartozó emberek) adóforintjainkból akarnak exhibicionista felvonuláson részt venni, és ennek, a rendőrség által történő letiltását törvényellenesnek, és jogsértőnek titulálja a Bizottság!
Egyrészt; a homoszexualitást egyértelműen bűnnek mondja a Biblia, még akkor is, ha ezt a XXI. században nem tartják bűnnek, csupán betegségnek, vagy bármi másnak. Másrészt; ha már valaki bűnös életet él (amit ugye a törvény nem mond bűnnek, így a profán világ, és a jogállamiság szempontjából nem minősül annak), legalább kezelje magánügyként, mert biztos akadnak rajtam kívűl még páran olyan emberek, akiket ez mélységesen megbotránkoztat.
Source: helsinki.hu